Ako nastaviť novú šablónu na blogu

By Unknown - 4:34 PM

Vytvoriť si vlastný blog a začať písať je veľmi jednoduché a dokáže to skutočne každý. K vytvoreniu blogu na www.blogger.com sa vám stačí zaregistrovať pomocou vášho existujúceho emailu na www.gmail.com. Po registrácií, si zvolíte meno blogu, jednoduchý prvý vzhľad a môžte začať. No k tomu, aby váš blog vyzeral skutočne o niečo lepšie, ako ponúka len základná verzia bloggeru, sa pozrieme práve teraz. Ako prvé vám ukážem zmenu šablóny.

1. Nová šablóna

Blogger ponúka niekoľko variantov jednoduchých šablón, ktoré môžete použiť na váš blogu, no nie je to nič extra, čím by ste vedeli zaujať čitateľa. Začnete najlepšie tým, že sa budete riadiť pravidlom menej je viac. Čisté a jednoduché farby, línie, vzory. Neodporúčam používať na blog tmavé farby či mnoho vzorov v pozadí. 

1.1 STIAHNUTIE ŠABLÓNY

Stiahnuť šablónu nie je vôbec ťažké. No vždy pred tým, ako si budete meniť šablónu, nezabudnite zálohovať starú. 

NÁVOD : 
po ľavej strane obrazovky je sekcia "MOTÍV". Po otvorení nájdite v pravom hornom rohu kolónku "Záloha/obnovenie" a v okne sa vám zobrazí návrh "Stiahnuť motív."
Na stránke https://gooyaabitemplates.com/ alebo iných (nájdete to pri vyhľadávaní ako "blogger templates") si stiahnete šablónu, ktorá sa vám páči. 
Súbor s vašou stiahnutou šablónou bude obsahovať 3 položky, s koncovkami .url ; .xml ; .txt
Na položku s koncovkou .xml kliknite pravým tlačítkom, stlačte Alt+E a zobrazí sa vám okno ("Rozbaliť do určitého priečinka"). Uložte si to najlepšie na pracovnú plochu alebo do priečinka, ktorý máte vyhradený len na blog. Potom znovu otvorte "MOTÍV" - "Záloha/obnovenie" - "Vybrať súbor". Vyberte vašu šablónu s koncovkou .xml, ktorú ste si uložili na pracovnú plochu. (niekedy obnovenie šablóny chvíľu potrvá).

1.2 ÚPRAVA STIAHNUTEJ ŠABLÓNY

Ak nie ste úplne stotožnený so vzhľadom šablóny a chcete ju pozmeniť, v sekcii "MOTÍV" pod "Blog na živo" je kolónka "Prispôsobiť", kde si môžete upraviť blog podľa predstáv. Ak sa vám nepáči usporiadanie na blogu, v sekcii "Rozloženie" si môžete prispôsobiť usporiadanie modulov gadget na vašom blogu.

Vali x 

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Ahoj, prosim tak ako si si pridala obrazok na hlavnu stranku prosim? Ci ten je sucastou sablony?

    OdpovedaťOdstrániť