GREEN PASTA

By Unknown - 1:43 PM


Tieto cestoviny sú jednoducho do-ko-na-lé ! Už ich varím druhý deň a stále sa ich nedá prejesť. Bazalkové pesto im dodáva neskutočne výraznú a odlišnú chuť a navyše sú krásne zelené. A to som vám ešte neprezradila, že a skladajú len z 4 hlavných ingrediencií:
  1. Bazalkové pesto (čím viac tým lepšie)
  2. Cestoviny penne (250g)
  3. sójová smotana 1/2
  4. šampiňóny (4-6 veľkých)
  5. + malá cibuľa a jeden strúčik cesnaku  (môže nemusí byť-záleží kto ako má rád)
1) Do väčšieho hrnca si dáme variť cestoviny - medzitým si nakrájame cibuľku a cesnak a spražíme ich do zlata na panvici. 
2) Šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky, opražíme na cibuľke s cesnakom a pridáme bazalkové pesto (čím viac tým lepšie) a celé to podlejeme sójovou smotanou. 
3) Do "zelenej" omáčky primiešame scedené cestoviny, premiešame a dochutíme soľou a korením podľa chuti.  
4) K prílohe sú skvelé paradajky alebo akýkoľvek listový šalát 
5) Dobrú chuť :)

PS: z všetkého mi ostala presne 1/2 - pesto, smotana, šampiňóny, cestoviny. Takže som mala postarané na čerstvé obedy/večere na 2 dni. Suroviny boli v hodnote do 3€ a vyšlo z toho 6 veľkých porcií. Takže pre ľudí, ktorí si myslia že vegánstvo je poriadny škrt cez rozpočet ;) 
PPS: GO VEGAN !

Vali 




  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov