- Bazalkové pesto (čím viac tým lepšie)
- Cestoviny penne (250g)
- sójová smotana 1/2
- šampiňóny (4-6 veľkých)
- + malá cibuľa a jeden strúčik cesnaku (môže nemusí byť-záleží kto ako má rád)
1) Do väčšieho hrnca si dáme variť cestoviny - medzitým si nakrájame cibuľku a cesnak a spražíme ich do zlata na panvici.
2) Šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky, opražíme na cibuľke s cesnakom a pridáme bazalkové pesto (čím viac tým lepšie) a celé to podlejeme sójovou smotanou.
3) Do "zelenej" omáčky primiešame scedené cestoviny, premiešame a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
4) K prílohe sú skvelé paradajky alebo akýkoľvek listový šalát
5) Dobrú chuť :)
PS: z všetkého mi ostala presne 1/2 - pesto, smotana, šampiňóny, cestoviny. Takže som mala postarané na čerstvé obedy/večere na 2 dni. Suroviny boli v hodnote do 3€ a vyšlo z toho 6 veľkých porcií. Takže pre ľudí, ktorí si myslia že vegánstvo je poriadny škrt cez rozpočet ;)
PPS: GO VEGAN !
Vali
0 komentárov